مراسم اهدای چهارمین دور جایزه بین‌المللی صلح ابن‌سینا: تفاهم و همکاری میان فرهنگی برای صلح


Main Feature
AISS Team The Award is named after one of the World’s renowned scholars, Avicenna whose work transcended cultural and geographical boundaries

تفاوت‌های واقعی و برداشت شده باعث به میان آمدن منازعه در درون جامعه و میان جوامع و ملت‌ها می‌شود. اتصال این تفاوت‌ها از طریق گفتگو برای جلوگیری، حل و انتقال منازعه و هم‌چنان پی‌بردن به ظرفیت‌های جمعی در ساختن یک جهان عادلانه٬ انسانی و صلح‌آمیز ضروری است. در راستای اهداف اساسی جهت گسترش تفاهم و همکاری از طریق گفتگو،  انستیتوت مطالعات استراتژیک اولین جایزه بین المللی افغانستان را برای تقدیر از افراد، نهادها، و ابتکارات که از گفتگو، تبادل فرهنگی، همزیستی متقابل و رویکردهای غیر خشونت آمیز حمایت می کنند، به  راه انداخته است. این جایزه به نام یکی از نامی‌ترین دانشمندان جهان، ابن سینا که کارها و آثارش مرزهای جغرافیایی و فرهنگی بسیاری را درنوردیده است، نامگذاری شده است.

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان در نظر دارد تا چهارمین دور مراسم سالانه اهدای جایزه بین‌المللی صلح ابن سینا: تفاهم و همکاری میان فرهنگی برای صلح  را در ماه جولای ۲۰۲۳ در لندن برگزار کند. این مراسم برای تقدیر از برندهٔ سال ۲۰۲۲ که قطعه از سنگ لاجورد بدخشان است که بیش از ۷۰۰۰ سال پیش مورد استفاده بشر بوده است، برگزار می‌شود.


نام سنگ لاجورد (به فارسی لاجورد) دو ریشه کاملا متمایز دارد، لاجورد از زبان لاتین گرفته شده است که به معنای سنگ است و آزول کلمه‌ای عربی است به معنای آبی است که این دو کلمه با هم سنگ آبی را می‌سازند. رنگ آبی عمیق لاجورد این سنگ معدنی نسبتا نیمه قیمتی را غنی از تاریخ، ادبیات و افسانه ساخته است. بر اساس باورهای سنتی، لاجورد نماد قدرت و شجاعت الهی است، و آنها رنگ آبی این سنگ را با جاودانگی پیوند می دهند. این سنگ آبی که از قبل‌ ها شناخته شده است، همیشه برای تزئين و به عنوان جواهرات استفاده شده است.

جایزه دور سومین (۲۰۲۰)  به سناتور دکتر انارکلی هنریار،از اقلیت‌های سک و سیاست‌مدار اهل هنود افغانستان و اولین زن غیر مسلمان در شورای ملی افغانستان ، اهدا شد. جایزه  دور به راشد الغنوشی، سیاستمدار و متفکر تونسی و مؤسس و رهبر جنبش اسلامی کشور تونس ، و جایزه دور اول به پروفسور مایکل بیری، استاد سابق دانشگاه آمریکایی افغانستان و یکی از محققان شناخته‌ شدۀ بین‌المللی در عرصۀ هنر و تمدن اسلامی تعلق گرفت.