گفتگوی افغانستان و آسیای میانه 3


سومین دور کنفرانس گفتگوهای افغانستان آسیای مرکزی
۱۷-۱۸ دسمبر ۲۰۱۵- مزار شریف، افغانستان

افغانستان و پنج جمهوری آسیای مرکزی: ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان دارای سیستم‌های امنیتی، اقتصادی و فضای فرهنگی مشترک اند. از سال ۲۰۰۱ تا کنون پیشرفت¬های قابل ملاحظه-ای در زمینه‌ی تعامل، تبادله، مواصلات و همکاری بین افغانستان و همسایه‌های شمالی آن به وجود آمده است. با این حال با وجود دست آوردهای اخیر و همسایگی جغرافیایی، شکاف مهمی بین افغانستان و پتانشیل همکاری در مورد وضعیت کنونی بین افغانستان و جمهوری‌های آسیای مرکزی وجود دارد. 

این گفتگوها به هدف تشخیص عوامل شکاف بین پتانشیل و وضعیت واقعی همکاری توصیه‌های موثری را به همراه پالسی‌هایی برا تقوبت فضای همکاری و اتصال بین افغانستان و آسیای مرکزی را به وجود می آورد. این کنفرانس متخصصینی را از افغانستان، آسیای مرکزی و متخصصینی را از منطقه و جهان به منظور شریک ساختن دیدگاه‌هایشان در مورد نگرانی ها و منافع مشترک گردهم می آورد. 
نمایندگان مرتبط به موضوع از افغانستان و سفرای جمهوری‌های آسیای مرکزی در کابل و نمایندگانی از سازمان‌های منطقه ای و بین المللی علاقه مند به موضوع به عنوان ناظرین این مباحثات دعوت خواهند شد. 
این دور گفتگوها به موضوعات « ترسیم درک متقابل افغانستان و جمهوریهای آسیای مرکزی»، فرصت‌های اقتصادی، اتصالات فزیکی، پروژه‌های بین المللی، پیوند سیاسی، تهدیدات امنیتی مشترک، پیوند فرهنگی، ترسیم جغرافیای فرهنگی، جغرافیای سیاسی و جغرافیای اقتصادی می‌پردازد.
همچنان گزارش این گفتگوها برای مخاطبین بیشتر منطقه و فراتر از آن به منظور قادر ساختن پالیسی سازان در بکار گیری مقیاس‌های مناسب توانمند کردن پروسه همکاری و ادغام منطقه‌ای شریک ساخته خواهد شد. 

 

این گفتگوها در نظر دارد تا به عنوان کنفرانسی منظم بین متخصصین و جماعت‌های پالسی ساز افغانستان و جمهوری‌های آسیای مرکزی مبدل گردد، تا بتواند زمینه را برای بنیان گزاری همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بین افغانستان و آسیای مرکزی مساعد سازد. 

اولین دور از کنفرانس بین المللی افغانستان-آسیای مرکزی توسط انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان به تاریخ ۱۹-۲۰ دسامبر ۲۰۱۳ در کابل میزبانی گردید. دومین دور این کنفرانس به تاریخ ۱۳-۱۴ دسامبر ۲۰۱۴ به اشتراک ۱۳۰ نماینده از ۲۰ کشور و سازمان بین المللی برگزار گردید. 
 



Anticipated Participants

افغانستان: (دولت، پارلمان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی، شورای عالی صلح، بخش خصوصی، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها)
کشورهای آسیای مرکزی: ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقزستان و قرقیزستان
همسایه‌های دور: روسیه، ترکیه، چین، هندوستان، ایران و پاکستان
شرکای بین المللی: امریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، نروژ و سوئد
سازمان‌های بین المللی: نمایندگان و سازمان‌های مختلف بین المللی



Media Coverage/Sponsors

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان با شماری از رسانه‌های محلی، ملی و بین‌المللی برای بررسی علاقه-مندی به منظور پوشش ویژه‌ی چهارمین کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات  به گفتگو پرداخته است.