رونمایی از پژوهش اخیر انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان تحت نام گذار به بزرگسالی


انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان از پژوهش جدیداش زیر عنوان «گذار به بزرگسالی؛ نگرش ها و رفتارهای جنسی جوانان در افغانستان» با حضور برخی از دانشگاهیان، اعضای جامعه مدنی و رسانه ها رونمایی کرد. صدیقه بختیاری، پژوهشگر انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و یکی از نویسنده گان گزارش، آقای خالد خسرو پژوهشگر و مشاور فرهنگی دادستانی کل افغانستان و آقای دکتر روح الله امین، روانشناس و عضو کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان، دراین برنامه سخنرانی نمودند.
صدیقه بختیاری، در سخنرانی خود به ارائه مهمترین یافته های پژوهش پرداخت و تذکر داد که تلاش شده است به این سوال جواب داده شود که جوانان افغانستان درمورد هویت جنسیتی شان چه تصوراتی دارند.
«هویت جنسیتی با بحث سکس که یک مبحث بیولوژیک است، متفاوت است. بنابر این ما به دنبال ساختارهای اجتماعی بودیم که این هویت جنسیتی را می سازد.»
بنا بر یافته های این پژوهش، عدم آگاهی جوانان و نوجوانان از مسایل گذار جنسی و بلوغ، آثار منفی و آسیب زایی داشته است.از نظر نویسنده گان گزارش، آموزش سلامت جنسی و فراهم کردن زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تسهیل ازدواج جوانان در سنین مناسب، می تواند از افزایش خطرات ناشی از روابط جنسی قبل از ازدواج بکاهد.
روح الله امین در آغاز سخنرانی اش با یادآوری از اینکه بررسی مسایل جنسی در جامعه افغانستان به عنوان یک مسئله ممنوعه شناخته می شود تذکر داد که تمایل جنسی یک تمایل طبیعی در سرشت انسان است و باید به رسمیت شناخته شود. او ابراز امیدواری کرد که پژوهش ها در این زمینه بتواند در رشد و سلامت جنسی موثر واقع گردد.
«در فرهنگ اجتماعی ما بعد جنسی زندگی انسان نادیده گرفته می شود و به حدی سرکوب می شود که خود شخص هم به سرکوب آن می پردازد. اگر ما از نیاز جنسی فهم متعارف و منطقی داشته باشیم می توانیم خودمان کنترلش کنیم و وقتی نیاز سرکوب شده جنسی به طور ناخودآگاه سربلند می کند، ما در کنترل آن قرار میگیریم.»
خالد خسرو، با انتقاد از نقش منفی فرهنگ مردسالاری در کشور گفت جوانان در سالهای اخیر سعی کرده اند با استفاده از فضاهای باز اجتماعی، بیشتر با همدیگر تعامل داشته باشند تا شناخت بهتری از همدیگر پیدا کنند.
«افغانستان جدا از پدیده جهانی شدن سبک های زندگی نیست و آشنایی با فرهنگ های دیگر آهسته آهسته روی آگاهی جوانان از روابط جنسی تاثیر میگذارد و ذهن آنها را بازتر می کند. اما عموما این روابط جنسی به آن معنایی که در کشورهای دیگر می بینیم نیست، بلکه محدود در قالب روابط و آداب اجتماعی سنتی است. واقعیت این است که در جامعه ما محدودیت ها برای زنان بیشتر است.»
«گذار به بزرگسالی؛ نگرش ها و رفتارهای جنسی جوانان در افغانستان»، مطالعه پژوهشی اول از رشته مطالعات پژوهشی است که تحت عنوان «پلورالیزم جنسی» در انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان صورت می گیرد.

شما می‌توانید این پژوهش را به زبان انگلیسی و فارسی از سایت زیر پیدا کنید.

aiss.af/assets/aiss_publication/English_Abstract_of_Report_Sexual_Attitudes_and_Behaviors_of_Youth_in_Afghanistan.pdf

aiss.af/assets/aiss_publication/Sexual_Attitudes_and_Behaviors_of_Youth_in_Afghanistan_(Farsi).pdf



Comments