دومین نشست حضوری انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان «پاسخگو ساختن طالبان با استفاده از قوانین بینالمللی»
در ادامه سلسله گفتگوهاي انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان در بریتانیا، اين انستيتوت دومین نشست حضوری خود را با عنوان «پاسخگو ساختن طالبان با استفاده از قوانین بین المللی» باحضور برخی از کارشناسان، متخصصین حقوق بینالملل، پژوهشگران، نمایندگان جامعه مدنی و سازمانهای حقوق بشری بینالمللی در مرکز رسانهای «فرانتلاین کلب» در لندن به تاریخ ۲۸ اکتوبر برگزار نمود.
سخنرانان این نشست دکتر نصیراحمد اندیشه؛ سفیر و نمایندهی دائم افغانستان در سازمان ملل در ژنو، دکتر اولینا اوچاب؛ مدافع حقوق بشر، نویسنده و از بنیانگذاران سازمان ائتلاف برای پاسخدهی به نسلکشی، دکتر محب مدثر؛ کاندید دکترا در مدرسهی مطالعات حقوقی دانشگاه ساسکس، سامان ضیا ظریفی؛ دبیرکل کمیسیون بینالمللی حقوقدانان، هدر بار؛ معاون مدیریت حقوق زنان در بنیاد دیدهبان حقوق بشر، بسم الله علی زاده؛کاندید دکترا در دانشگاه سواس لندن ، و دکتر لطیفه جعفری علوی؛ پژوهشگر حقوق بینالملل در دانشگاه استراسبورگ ، بودند.
اين نشست در قالب دو ميزگرد با مديريت دکتر حمیرا رضایی؛ رئیس شورای هزارههای بریتانیا و حوریه مصدق؛ فعال حقوق بشر، مدیر اجرایی در سازمان ایمنی و کاهش خطر برگزار گرديد.
سخنرانان اين نشست نقض گسترده حقوق بشری توسط طالبان در افغانستان را بر اساس قوانين و ميثاقهای بينالمللی مورد بررسی قرار داده و در مورد کشف ابزارها و راهكارهای حقوقی با استفاده از قوانین و میثاقهای بینالمللی به خصوص قوانين كيفری بینالمللی، نقش ديوان كيفری بينالملل، نهادهای جهانی حقوق بشری، قطعنامههای سازمان ملل و چارچوبهای حقوقی جهانی برای پاسخگو ساختن طالبان و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در افغانستان بحث و گفتگو كردند.
اشتراکكنندگان اين نشست همچنان بر انسجام و هماهنگی تلاشهای بینالمللی برای جلوگیری از نسلکشی هزارهها و دیگر گروههای قومی و مذهبی در افغانستان و دريافت راهكارهای حقوقی براي پاسخگو ساختن طالبان در قبال نقض سیستماتیک و گسترده بسیاری از مقررات حقوق بینالملل بحث و تبادل نظر كردند.
اولین جلسهی این سلسله گفتگوها با عنوان «رژيم آپارتايد جنسیتی طالبان» بود که در ۳۱ سرطان ۱۴۰۱ در دانشگاه ساسکس بريتانيا توسط انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شده بود و سلسلهی این گفتگوها ادامه خواهد داشت .
گزارش كامل اين نشست بزودي به زبان هاي فارسي و انگليسي نشر خواهد شد.