گفتگوی افغانستان و آسیای میانه 2
دومین دور گفتگوهای افغانستان-آسیای مرکزی
۱۳-۱۴ دسمبر ۲۰۱۴- کابل، افغانستان
افغانستان و پنج جمهوری آسیای مرکزی: ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان دارای سیستمهای امنیتی، اقتصادی و فضای فرهنگی مشترک اند. از سال ۲۰۰۱ تا کنون پیشرفتهای قابل ملاحظهای در زمینهی تعامل، تبادله، مواصلات و همکاری بین افغانستان و همسایههای شمالی آن به وجود آمده است. با این حال با وجود دست آوردهای اخیر و همسایگی جغرافیایی، شکاف مهمی بین افغانستان و پتانشیل همکاری در مورد وضعیت کنونی بین افغانستان و جمهوریهای آسیای مرکزی وجود دارد.
این گفتگوها به هدف تشخیص عوامل شکاف بین پتانشیل و وضعیت واقعی همکاری توصیههای موثری را به همراه پالسیهایی برا تقوبت فضای همکاری و اتصال بین افغانستان و آسیای مرکزی را به وجود می آورد. این کنفرانس متخصصینی را از افغانستان، آسیای مرکزی و متخصصینی را از منطقه و جهان به منظور شریک ساختن دیدگاههایشان در مورد نگرانی ها و منافع مشترک گردهم می آورد.
نمایندگان مرتبط به موضوع از افغانستان و سفرای جمهوریهای آسیای مرکزی در کابل و نمایندگانی از سازمانهای منطقه ای و بین المللی علاقه مند به موضوع به عنوان ناظرین این مباحثات دعوت خواهند شد.
این دور گفتگوها به موضوعات «دههی ترانزیت و ترانسپورت افغانستان»، چالشهای معمول تروریزم، همکاریهای مقابله با مواد مخدر، مواصلات و همکاریهای منطقهای و اقتصادی، نوروز: میراث فرهنگی مشترک و نقش جامعه جهانی میپردازد.
همچنان گزارش این گفتگوها برای مخاطبین بیشتر منطقه و فراتر از آن به منظور قادر ساختن پالیسی سازان در بکار گیری مقیاسهای مناسب توانمند کردن پروسه همکاری و ادغام منطقهای شریک ساخته خواهد شد.
این گفتگوها در نظر دارد تا به عنوان کنفرانسی منظم بین متخصصین و جماعتهای پالسی ساز افغانستان و جمهوریهای آسیای مرکزی مبدل گردد، تا بتواند زمینه را برای بنیان گزاری همکاریهای امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بین افغانستان و آسیای مرکزی مساعد سازد.
اولین دور از کنفرانس بین المللی افغانستان-آسیای مرکزی توسط انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان به تاریخ ۱۹-۲۰ دسامبر ۲۰۱۳ در کابل میزبانی گردید. در این دور ۱۳۰ نماینده از ۲۰ کشور و سازمان بین المللی اشتراک ورزیدند.
Anticipated Participants
افغانستان: (دولت، پارلمان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی، شورای عالی صلح، بخش خصوصی، رسانهها و دانشگاهها)
کشورهای آسیای مرکزی: ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقزستان و قرقیزستان
همسایههای دور: روسیه، ترکیه، چین، هندوستان، ایران و پاکستان
شرکای بین المللی: امریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، نروژ و سوئد
سازمانهای بین المللی: نمایندگان و سازمانهای مختلف بین المللی
Media Coverage/Sponsors
انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان با شماری از رسانههای محلی، ملی و بینالمللی برای بررسی علاقه-مندی به منظور پوشش ویژهی چهارمین کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات به گفتگو پرداخته است.