گفتگوی امنیتی هرات-3


سومین کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات
۲۷-۲۸ سپتمبر ۲۰۱۴- هرات، افغانستان

گفتگوهای امنیتی هرات یک کنفرانس بین المللی میباشد که توسط انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار میگردد. در این کنفرانس مقامات دولتی، نماینده گان سازمان‌های بین المللی، نماینده گان جامعه اکادمیک، خبرنگاران ورزیده، نماینده گان بخش بازرگانی، نماینده گان جامعه مدنی و رسانه های افغانستان، منطقه و جامعه جهانی شرکت خواهند کرد.

هدف اصلی این کنفرانس رسیدگی به نیازهای داخلی و منطقه‌ای در یک چارچوب دائمی است که ذی‌نفعان مختلف بتوانند با گفتگو به منظور ساختن اعتماد و تشخیص راه‌های عملی برای همکاری‌های امنیتی در سطوح مختلف به نتیجه برسند. علاوه بر آن کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات متعهد به ارتقا و تشویق فهمی ادغامی و شبکه‌ای از امنیت است که این کار را با گرد هم آوردن موضوعات و رویکردهای متفاوت، اما وابسته به امنیت، انجام می‌دهد.

کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات رویکردهای مرسوم به امنیت را به چالش کشیده و راه‌های خلاقانه و خارج از جعبه‌های تفکر را تشویق می‌کند. گفتگوهای امنیتی هرات همچنان گفتگوهای میان-فرهنگی و هنجاری را در مورد رویکردها و چشم اندازهای متفاوت به امنیت را مورد تشویق خود قرار می‌دهد. به ویزه گفتگوهای امنیتی هرات به مسائل امنیتی افغانستان در یک زمینه‌ی وسیع‌تر منطقه‌ای و جهانی می-پردازد.

گفتگوهای امنیتی هرات همه ساله در ماه اکتبر در شهر تاریخی هرات برگزار می‌گردد. این شهر نمادی از اتصال، همکاری، ابتکار تاریخی، نقطه‌ی استراتژیک و رنسانس پسا ۲۰۰۱ می‌باشد. محل رسمی برگزاری کنفرانس قلعه‌ی اختیارالدین هرات است که در دوره‌ی هخامنشیان (قرن ششم تا چهارم پیش از میلاد) ساخته شده است.

اولین دوره این کنفرانس به تاریخ ۱۹-۲۱ اکتبر ۲۰۱۲ برگزار گردید. در این دوره ۸۰ تن از ۳۰ کشور و سازمان بین المللی اشتراک به عمل آوردند. دومین دور از گفتگوهای امنیتی هرات به تاریخ ۵-۶ اکتبر ۲۰۱۳ در هرات برگزار گردید. در این دور ۱۴۰ اشتراک کننده به نمایندگی از ۳۰ کشور و سازمان بین‌المللی حضور به هم رساندند.

اشتراک کنندگان پیش‌بینی شده



Anticipated Participants

  • افغانستان ( دولت، پارلمان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی، شورای عالی صلح، بخش‌های خصوصی، رسانه‌ها و آکادمی‌ها)
  • سازمان‌های بین‌المللی: سازمان ملل، ناتو/آیساف، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری‌های اسلامی، سازمان همکاری‌های شانگ‌های، اکو، بانک جهانی و بانک توسعه‌ی آسیایی
  • ملت‌های همسایه: ایران، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، چین، هندوستان، پاکستان.
  • همسایه‌های دور: روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده‌ی عربی، قطر
  • شرکای گستزده: ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، زاپن، نروژ، سوئد


Media Coverage/Sponsors

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان با شماری از رسانه‌های محلی، ملی و بین‌المللی برای بررسی علاقه‌مندی به منظور پوشش ویژه‌ی چهارمین کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات به گفتگو پرداخته است.